: Undefined index: google_api in on line
Notice/home/id00086/domains/mavuvu.nl/public_html/wp-content/plugins/infunding/includes/function.front.php751

5 tips om Mavuvu te steunen terwijl je thuis bent. 

We zijn het er vast over eens dat dit een gekke tijd is. Het voordeel van dit alles is dat je leert anders naar het leven te kijken, je leert iets nieuws, je voelt je nog meer verbonden met je familie en vrienden en kan niet wachten tot je ze weer kan knuffelen. Dit hebben wij ook! Iedereen moet nieuwe manieren vinden van communiceren. Wij voelen ons nog meer verbonden met de vrienden van de stichting die ons blijven steunen in deze tijd die voor velen ook financieel niet gunstig zijn. Wij begrijpen heel goed dat elke euro nu ook voor jouzelf telt. Wil je ons toch helpen? Hier hebben wij een lijstje met 5 acties die je op kan zetten die geen geld kosten, alleen een klein beetje tijd. 

 1. Facebook Donatie actie

Facebook heeft het heel makkelijk gemaakt om jouw favoriete goede doel te blijven steunen waar je ook bent. Je hoeft alleen maar een actie op te zetten, jouw vrienden doneren online. Het is een process van maar 5 minuutjes, maar wie weet levert jouw actie wel heel veel op! Via deze link kom je terecht op de inzamelactiepagina: https://www.facebook.com/fund/Stichtingmavuvu/ 

 1. Pub quiz

Ook al zijn de pubs gesloten, een zogenaamde pub quiz kan ook vanuit je woonkamer georganiseerd worden. Wat moet je doen?

 1. Kies een datum en tijd
 2. Kies je media kanaal. Dit kan bijvoorbeeld via YouTube, Facebook, Zoom, Skype, Team, Houseparty. 
 3. Bedenk een thema. Een avond met een thema is altijd leuk. Mensen kunnen zich thuis uitleven met bijpassende kleding en accesoires. Het thema kan bijvoorbeeld zijn; Afrovibes. 
 4. Bedenk wat het donatiebedrag per persoon zal zijn. Je kan dit ook openhouden, dat mensen zelf bepalen hoeveel ze de pub quiz waard vinden. 
 5. Nodig vrienden, familie en je social media vrienden uit met een originele uitnodiging. Bedenk een pakkende tekst en maak een kleine social media poster die gedeeld kan worden. Zorg er goed voor dat het duidelijk is dat het voor een goed doel is. 
 6. Bedenk vragen. Via Google kun je ontzettend veel inspiratie vinden. Website als quiz-vragen.net kan ook helpen. 
 7. Stuur op de dag zelf iedereen die meedoet de link naar jouw media kanaal. Wacht niet tot 5 minuten van tevoren met het delen van de link, maar stuur het minstens een half uur van tevoren.
 8. Maak er een feestje van. Misschien leuk om kleine cadeautjes te regelen die opgestuurd kunnen worden. Denk aan een fles wijn, doos met chocola, taart etc. Deze kosten kun je uiteraard van de opbrengst afhalen.
 1. Deel een van onze posts

Dit is binnen 20 seconden gepiept; zie je dat we een post op social media hebben gedeeld, deel deze met jouw volgers, zodat meer mensen over ons te weten komen. Hoe meer mensen weten over Mavuvu, hoe beter! 

 1. Houd een online live sessie 

Ben je een muzikant. danser, dichter, schilder, tekenaar? Wat voor talent je ook hebt, mensen kunnen genieten van je talent of zelfs van je leren! Via Facebook of YouTube kun je live gaan waarin je je talent laat zien. Je kan er ook voor kiezen om het in de vorm van een tutorial te doen om mensen thuis aan het werk te zetten, altijd leuk! Voordat je live gaat, zorg dat mensen weten dat er een live sessie aan zit te komen, zodat ze er tijd voor kunnen maken. Geef aan dat het voor het goede doel is en als mensen een vrijwillige bijdrage willen doneren, dat ze dan naar op onze rekening kunnen overmaken. 

(gebruik je talent voor dans, muziek etc.) Vraag om vrijwillige bijdrage.

 1. Bingo

Misschien heb je het via Facebook al voorbij zien komen; een thuisbingo! Hoe werkt het?

 1. Koop bingo kaarten en wat kleine cadeautjes.
 2. Laat een bingo kaart achter in elke brievenbus in jouw buurt met een uitleg over hoe het werkt. (Hoe, wat, waar, wanneer)
 3. Laat mensen weten dat het voor het goede doel is en dat mensen kunnen doneren. Je kan hierbij het rekeningnummer van Mavuvu benoemen of je kan zelf alle donaties verzamelen en dit overmaken aan Mavuvu. 
 4. Regel een microfoon en krachtige speaker. 
 5. Maak er een leuke tijd van! 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *