: Undefined index: google_api in on line
Notice/home/id00086/domains/mavuvu.nl/public_html/wp-content/plugins/infunding/includes/function.front.php751

Een maand in Malawi

14 september was het weer zover; Sharlon reisde af naar Malawi om een en ander te regelen voor Mavuvu. Nu is ze weer terug en kan met volle moed weer aan het werk. Maar hoe ziet zo’n maand in Malawi er eigenlijk uit?

Week 1:

Op zaterdag kwam Sharlon aan en werd bij het vliegveld opgehaald door haar goede vriend Raphael. “Het voelde weer ontzettend vertrouwd en fijn om weer op Malawische bodem te zijn. De geuren, de kleuren en warmte; zo anders dan Nederland” zegt Sharlon. Sharlon heeft zin in de maand in Malawi. Vooral ook omdat ze weet dat er weer veel stappen kunnen worden gezet.

Sinds maandag zijn we officieel geregistreerd als stichting in Malawi. “Het was voor ons nodig om ook ingeschreven te staan in Malawi, voor het geval dat er bedrijven in Malawi zijn die ons financieel willen steunen. Dit is dus weer een grote stap de goede kant op!”

Op woensdag en donderdag waren er politieke protesten, waardoor het onveilig was voor Sharlon om naar buiten te gaan. “Zoals je misschien weet is merendeel van de bevolking het niet eens met de verkiezingsuitslag. Dit heeft veel losgemaakt in het land. Mensen gaan de straat op en maken de buurt onveilig. Daarom heb ik ervoor gekozen om zoveel mogelijk binnen te blijven en op de laptop te werken.”

Sharlon heeft onze poort opgehaald. Nu kunnen mensen niet meer zomaar ons terrein op. Ze was niet helemaal blij met de kleur, dus er zal nog een likje verf overheen gaan!

En in deze week heeft ze ook genoten van een voetbalwedstrijd een theatervoorstelling en heerlijk Afrikaans eten.

Week 2:

Sharlon heeft een huisje gevonden voor haarzelf! Vanaf begin februari zal Sharlon voor langere tijd verhuizen naar Malawi en heeft nu al een huurhuis gevonden. We hebben de vraag ontvangen of dat dan door de stichting wordt betaald. Dat is niet het geval. “De donaties die wij ontvangen, worden ook echt alleen uitgegeven aan kliniek gerelateerde dingen; zoals de bouw van de kliniek en het kopen van meubels en voedsel.”

Ook heeft Sharlon weer dingen bij de immigratiedienst moeten regelen voor haar visum. Hopelijk zal alles goed gaan, zodat ze in februari geen zorgen meer aan haar hoofd heeft als het gaat om haar visum en hoe lang ze in Malawi mag blijven.

We hebben begin dit jaar een aannemer gevonden die de bouw van het centrum op zich gaat nemen. Het contract is deze week getekend. Dit betekent dat het niet lang meer duurt voordat de bouw echt gaat starten. “We werken samen met Eric. Eric is de oprichter van Stichting Bouwen die veel bouwprojecten in Ghana. Gambia en Malawi begeleidt met personeel van dat land. We hebben elkaar in het echt gesproken en er was gelijk een vertrouwensband. Het voelt goed om dit project met een team aan te gaan die al vele gebouwen in Malawi heeft gebouwd. Ze weten hoe het land in elkaar zit en wat zeker niet moet ontbreken.” We hebben nog wel meer geld nodig om de bouw tot een goed eind te brengen, maar er lopen een aantal lijntjes die er voor zouden kunnen zorgen dat we ineens een klapper van een donatie ontvangen!

Week 3:

We kregen een mail van Rabobank ClubSupport dat de leukste verbindende campagne een extra donatie van 1000 euro kan winnen. We zijn gelijk aan de slag gegaan. Sharlon kwam op het idee om mensen in Nederland en Malawi stenen aan elkaar door te laten geven. Het idee is dan dat Nederlanders een steentje kunnen bijdragen aan de bouw van de kliniek. Helaas hebben we geen extra 1000 euro ontvangen, maar het was zeker leuk om te doen! Wat vind jij van het resultaat?

We hebben nu officieel een bankrekening, zo kunnen bedrijven in Malawi ons ook financieel steunen en kunnen we het salaris betalen van personeel. Dit is weer een stap de goede richting op. Omdat we niet uit Malawi komen, willen we ervoor zorgen dat alles zo goed mogelijk geregeld is, zodat er geen onverwachte situaties komen.

Ook is het hek in week 3 blauw geschilderd. We zijn blij met deze kleur, het past bij het landschap en geeft een stukje rust en vertrouwen.

Week 4:

Sharlon heeft een leuk gesprek gehad met een sterke vrouw genaamd Nunga. “Nunga is zelf verslaafd geweest en geeft nu preventiegesprekken op scholen. We gaan samenwerken als het gaat over gesprekken voeren op scholen. Zij heeft al een netwerk, dus dit kan erg goed van pas komen!” Het is altijd inspirerend te zien als mensen vanuit een diep dal hun weg weer terugvinden en mensen daarmee kunnen raken. Nunga verdient een gelukkig leven waar verslaving haar niet langer in haar greep houd. Dit willen wij ook bereiken met de cliënten die wij gaan behandelen.

Nunga Malawi

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *