: Undefined index: google_api in on line
Notice/home/id00086/domains/mavuvu.nl/public_html/wp-content/plugins/infunding/includes/function.front.php751

Maart in Malawi, wat te doen in deze crisis?

Zoals je misschien weet, was Sharlon in Maart naar Malawi afgereisd om daar voor de komende jaren te verblijven. Mavuvu zou dan beginnen met de werkzaamheden om de verslavingszorg vorm te geven. Maar over de gehele wereld kwam het Corona virus om de hoek kijken. Die hadden we niet zien aankomen! Wat betekent deze periode voor Mavuvu? 

In het begin van Maart was er nog niet veel aan de hand in Malawi. Alles ging gewoon door, geen corona gevallen, dus Sharlon kon stappen zetten. “Ik heb nu mijn eigen huisje in Malawi en was druk met het inrichten van het huis en een hek plaatsen voor wat privacy. Ik heb veel vrienden kunnen bezoeken en bijpraten.” Ook kon Sharlon veel papierwerk afronden voor de kliniek en de bouw van de kliniek. 

Vanwege de omstandigheden ligt de bouw van de kliniek op het moment stil. Dit is natuurlijk heel vervelend voor ons, maar ook voor onze donateurs. “Wij vinden het heel vervelend dat mensen geld doneren met de hoop dat er binnenkort een gebouw staat om jeugd te helpen hun verslaving te overwinnen en wij dit nu nog niet kunnen waarmaken. Maar, we zijn heel druk bezig met een plan om onze werkzaamheden door te kunnen zetten zodra het Corona virus onder controle is.” Sharlon zal eerst beginnen met Ambulant werk. Hoe gaan we te werk?

Ambulant werk

Wij weten dat het nog onbepaalde tijd zal duren voordat de bouw van de kliniek afgerond kan worden. Wij willen zeker niet stilzitten. Daarom hebben Raphael en Sharlon op papier gezet hoe de zorg buiten de kliniek voor verslaafde jongeren eruit gaat zien. Zo is het plan om onder anderen naar scholen te gaan om voorlichting te geven, in gesprek te gaan met docenten en om activiteiten in de stad te organiseren voor de jeugd waarbij ook voorlichting wordt gegeven over verslaving. Het was de bedoeling om te beginnen met dit project in Maart, er waren al veel afspreken gepland met docenten, maatschappelijk werkers en jeugdwerkers. Helaas zijn die niet doorgegaan. Maar we zijn blij dat zodra het weer kan, we al veel connecties hebben gemaakt en het ambulant werk van de Stichting spoedig opgepakt kan worden. 

In Malawi reageerde de bevolking in het begin nog sceptisch op het Corona virus. Ze geloofden dat het virus een verzinsel was van de president. Dit wantrouwen komt door de politieke onrust. Eerder hebben we al gesproken over de vele demonstraties tegen de president. Nu demonstreert de bevolking ook tegen de lockdown. “Het werd voor mij onmogelijk om het werk voor Mavuvu door te zetten, daarom heb ik met heel veel tegenzin besloten om terug te gaan naar Nederland en te wachten tot Malawi weer veilig is. Wanneer dit is weet ik niet, maar ik zal de eerste zijn die op het vliegveld staat zodra het kan!” 

We blijven positief!

Wij zijn nog steeds hoopvol en positief dat we binnenkort de jeugd in Malawi kunnen helpen met hun verslavingsproblemen. Wij willen alle donateurs en alle vrienden van de stichting bedanken die hun steentje nog steeds bijdragen. 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *